گفتارهایی در عدالت اجتماعی
۲۱ خرداد ۱۳۹۷ و برگزاری جلسه هفتگی گفتارهایی در عدالت اجتماعی با حضور دکتر عادل پیغامی و با محوریت بحث context از مقاله جیمز کونو جلسات گفتارهایی در عدالت اجتماعی از سال ۱۳۹۱ آغاز شد و پس از اتمام نیمی از مباحثه مقاله جیمز کونو، ماحصل کار پس از حدود ۴۰ جلسه و در قالب جلد اول کتاب «گفتارهایی در عدالت اجتماعی» در سال ۱۳۹۵ به چاپ رسید. پس از یک وقفه، مجددا جلسات ادامه مباحثه مقاله، استمرار یافته و هم اکنون نیز در حال بحث و بررسی است. …
نشست هسته عدالت پژوهی با دکتر مسعود درخشان
دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۷، نشست تخصصی هسته عدالت پژوهی با حضور دکتر مسعود درخشان برگزار شد. ارائه گزارش فعالیت های هسته، بیانات دکتر درخشان در خصوص درگیر شدن هسته با مسائل جامعه و ابعاد کاری فعالیت علمی در کشور و در نهایت بحث پیرامون مسائلی در حوزه مطالعات عدالت محورهای سه گانه نشست امروز بود. بخشی از نکات مطرح شده در این جلسه در ادامه می آیند: لزوم همراهی نظر و عمل و تناسب بین این دو در فعالیت های علمی: از این منظر هم مرجعیت علمی و عبور از مرزهای دانش هدف مطلوبی است و هم حل عالمانه مسائل …
معناشناسی و اسطوره شناسی واژه عدالت
هسته عدالتپژوهی در ادامه جلسات مستمر خود با اساتید و نخبگان دانشگاهی بمنظور بررسی ابعاد مختلف مسئله و مفهوم «عدالت»، این بار، نشستی را با موضوع «تحلیل مفهوم عدالت در قرآن کریم» با ارائه جناب آقای دکتر پاکتچی برگزار کرد. سوال محوری و مهم آن است که چرا قرآن کریم از بین همه فرمها و گونههای مختلف ساخت معنا، یک یا چند صورتبندی خاص را برای مفهوم «عدالت» مورد استفاده قرار داده است؟ جلسه اول در این نشست، که جمعی از یاران مرکز رشد و اساتید دانشگاه نیز حضور داشتند، آقای دکتر پاکتچی ضمن اشاره به این نکته که چنین …
رونمایی از کتاب «فهم جوهره اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای دام ظله العالی در عرصه عدالت
جلسه رونمایی و بررسی کتاب «فهم جوهره اندیشه حضرت آیت الله خامنهایمدّظلهالعالی در عرصه عدالت» دوشنبه ۱ آبانماه در دانشگاه امام صادقعلیهالسلام برگزار شد. در این جلسه جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد واعظی (اندیشمند حوزه عدالت و رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم)، مباحثی را پیرامون وضعیت و مشکلات نظری و عملی عرصه کلان عدالت و همچنین نکاتی درباره کتاب فوق بیان کردند. از نظر ایشان وجود کنشگران متعدد اجتماعی یکی از مشکلات عملی جدی در عرصه عدالت است. بدین معنا که وضعیت جامعه ما در نقطه صفر نیست که بخواهد بنای یک مناسبات اجتماعی عادلانه را از …