معرفی مرکز رشد
ظهور و تولد انقلاب اسلامی در سپهر بینالملل، پیامآور شکلگیری نظامی است که بدنبال تحقق و پاسداری از ارزشهای اسلامی-ملّی چون استقلال، عزت ملّی، فرهنگ دینی، معنویت، عدالت اجتماعی و رفاه اقتصادی است. در این میان اما عدالت اجتماعی را میتوان سرسلسله ارزشهای اجتماعی نامید که اقامه آن ضامن حرکت و تحقق سایر مولفهها و آرمانهای خواسته شده مردمی هستند.
حرکت جمهوری اسلامی در این ۴۰ سال اگرچه با کندیها و تندیهایی روبرو بوده است لکن یک دلالت مهم دارد: «تا نقطه مطلوب فاصله داریم». تلاشها و شروعهای خوبی داشتهایم اما آنها را به نقطه آخر و تمامکننده نرساندهایم. در این میان تصریحهای واضح رهبران انقلاب بر اهمیت و راهبردی بودن موضوع «عدالت» این نکته را روشن خواهد کرد که این موضع همچون تنگه احدی است که اگر سربازان پا به رکاب و هزینهداده برای آن پیدا نشود، هویت دینی و انقلابی نظام به خطر خواهد افتاد.
مرکز رشد در این مسیر تلاش کرده است که بستری باشد برای طرح مسألههای انقلاب اسلامی و جهاد همهجانبه برای رفع و محو آنها به پشتوانه هدایت و رهبری الهی و پشتیبانی و اتکای به مردم. برای چنین آرمانی دانشجویانی دور هم جمع شدهاند که هریک تمرکز و همت خود را بر روی یکی از مسائل پیش گفته گذاشته و با هماندیشی و تشریک مساعی یکدیگر برای حل آن هممسیر میشوند.
محورهای فعالیت هسته عدالت پژوهی
۴ محور اصلی فعالیت هسته عدالت پژوهی را می توان چنین ترسیم کرد:
- پژوهش
- آموزش و ترویج
- اثرگذاری
- ساخت نهاد واسط: ساخت نهاد و تشکیلاتی که بتواند تحمل این ماموریت کند اقتضائات خاص خود را دارد.
این ۴ محور به عنوان ۴ فعالیت شناخته نمی شوند بلکه ۴ بعد هر گونه کاری هستند که در مرکز مطالعه و اقامه عدالت اجتماعی (مرکز رشد تخصصی) صورت می گیرد.
سید علیرضا سجادیه
حسین سرآبادانی تفرشی
محمد صادق تراب زاده جهرمی
علی مصطفوی ثانی